elearning-forum.ro
elearning-forum.ro   RESURSE   |   SOLUTII   |   SISTEME   |   EVENIMENTE   |   FORUM    
elearning-forum.ro > resurse > Diplomele obtinute prin programe de e-Learning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Includerea cursurilor la distanta īn practica obisnuita de formare va avea loc doar dupa multiple eforturi de ridicare a standardelor de calitate.

Diplomele obtinute prin programe de e-Learning

Īnvatamāntul deschis si la distanta a fost asociat teoretic cu termenii efectelor sale dezirabile, transpuse si la nivelul obiectivelor, care incorporeaza valori dificil de negat, cum ar fi centrarea pe student si autonomia. Īnsa acceptarea la nivelul comun a diverselor tipuri de educatie si formare la distanta, de la studiul prin corespondenta si terminānd cu e-Learning, este departe de a fi deplina.

Includerea cursurilor la distanta īn practica obisnuita de formare va avea loc doar dupa multiple eforturi de ridicare a standardelor de calitate, sustinute de cercetari īn domeniu.

Va accepta un potential angajator o diploma care atesta absolvirea unui curs la distanta?

Pentru moment, este dificil de raspuns la o asemenea īntrebare. Perceptia comuna a cursurilor la distanta a constituit obiectul unor cercetari īn Statele Unite, ajungāndu-se la urmatoarele rezultate:

  • 30% dintre profesionistii īn departamentele de resurse umane au intervievat aplicanti cu diplome obtinute online;
  • 77% considera ca "o diploma care atesta absolvirea unor cursuri la distanta īn cadrul unei institutii acreditate (Duke, Stanford) este mai credibila decāt o diploma obtinuta de la o institutie virtuala (Jones International);
  • 26% cred ca o diploma de curs la distanta este tot atāt de credibila ca o diploma conventionala;
  • 61% sustin ca o diploma de curs la distanta nu este atāt credibila, dar este acceptabila.

Este cert ca īn privinta cursurilor la distanta perceptia comuna este tributara multor prejudecati. Revine practicienilor educatiei rolul de a īmbunatati imaginea programelor de formare la distanta printr-un efort sustinut de clarificare teoretica pe de o parte, iar pe de alta parte de ridicare a standardelor īn practica curenta.

elearning-forum.ro > resurse > Diplomele obtinute prin programe de e-Learning
eLearning-forum.ro © Institutul de Stiinte ale Educatiei, 2003-2006
Partener educažional: Centrul pentru Dezvoltare ŗi Inovare īn Educažie
Īntretinere si suport tehnic: Editura Agata ®