elearning-forum.ro
elearning-forum.ro   RESURSE   |   SOLUTII   |   SISTEME   |   EVENIMENTE   |   FORUM    
elearning-forum.ro > statistici elearning

Statistici eLearning

Dana Falcescu, director InsideMedia, despre Academia Online:
[4 aprilie, 2003]

"In numai trei luni de la lansare am ajuns la un numar de peste 22.500 de vizitatori din care 5.800 au devenit utilizatori, inscrisi in sistem, iar acestia au inregistrat peste 8.500 de inscrieri la cursuri.

Cei care aleg Academia Online ca mijloc de perfectionare si cunoastere sunt in proportie de peste 60% femei. Majoritatea utilizatorilor nostri au intre 20-40 de ani, peste 35% fiind reprezentati de cei intre 25-29 de ani. Singurele varste unde barbatii depasesc femeile sunt cele de pana la 20 si peste 50. Interesant este faptul ca avem si utilizatori de peste 65 de ani. Peste 64% sunt persoane care urmeaza inca o facultate, au absolvit o institutie de invatamant superior sau urmeaza/au absolvit cursuri postuniversitare. 97% sunt romani, rezidenti in Romania iar din acestia 66% sunt din tara, iar 34% sunt din Bucuresti.

Folosirea interna a unui sistem de eLearning de catre companiile cu o mare nevoie de instruire a personalului nu poate fi decat un castig pentru acestia si pentru societate in general si de acest lucru isi vor da seama tot mai multi manageri. Tendinta in ce priveste folosirea de catre institutiile de invatamant si a celor de formare profesionala a unui sistem de eLearning care sa inlocuiasca clasicul invatamant la distanta este clar una de dezvoltare. In ce priveste dezvoltarea de astfel de sisteme in Romania, grefate pe necesitatile de instruire specifice invatamantului nostru - in acest moment nu avem cunostinta de existenta unui alt sistem de o asemenea complexitate ca Academia Online. Speram ca necesitatea trecerii invatamantului clasic la folosirea noilor tehnologii sa genereze mai mult interes si atentie pentru reglementarea eLearning-ului si din partea forurilor de decizie. În acest sens, Academia Online si-a propus, cu sprijinul sustinut al Institutului de Stiinte ale Educatiei, sa fie un model de mediu educational virtual de calitate."

Date statistice complete despre utilizatorii Academiei Online pot fi solicitate la adresele:
elearning@xprim.ro - Sorina Enache, asistent manager AO, Biroul de Asistenta Online (InsideMedia)
olimpius.istrate [at] tehne.ro - Olimpius Istrate, cercetator asociat (Institutul de Stiinte ale Educatiei)


 
STATISTICI ELEARNING

Sunt disponibile statisticile de interes pe eLearning realizate de Institutul de Stiinte ale Educatiei si InsideMedia.
 

elearning. romania: un workshop online despre utilizarea noilor tehnologii in educatie, studii si cercetari, instruire asistata de calculator, elearning, software educational...
 

O listă a principalelor conferințe și seminarii susținute în România pe teme de eLearning și instruire asistată de calculator.
   

 
 
 

Partener
elearning.romania

elearning-forum.ro > statistici elearning
eLearning-forum.ro © Institutul de Stiinte ale Educatiei, 2003-2006
Partener educațional: Centrul pentru Dezvoltare și Inovare în Educație
Întretinere si suport tehnic: Editura Agata ®